Menu

Jubileumconcert

Anton Bruckner - Messe in e-Moll

 

Studium Chorale bestaat 50 jaar en trakteert! 


156 jaar geleden gecomponeerd door Anton Brucker ter ere van de inwijding van de kapel van de Nieuwe Dom van Linz is de Messe in e-Moll een werk om te vieren. Het omlijst dan ook het jubileumevenement van Studium Chorale. 

Na een periode van zeven jaar, waarin hij zich vooral wijdde aan de studie - en weinig aan het componeren - schreef Bruckner drie missen in vier jaar tijd; de bekende missen in d klein, e klein en f klein. De Mis in e klein is de ‘puurste’ van de drie en een uniek werk met een perfecte synthese van zestiende-eeuws contrapunt, de oude Gregoriaanse stijl van zingen en de negentiende-eeuwse harmoniek voor achtstemmig koor. 

 

Studium Chorale voert het werk uit met organist Marcel Verheggen, in de Sint Servaas Basiliek te Maastricht op zaterdag 14 mei 2022, om 20.00 uur.

 

“Studium Chorale biedt mij steeds weer de kans om spannend, nieuw, ongehoord repertoire uit te voeren. De magistrale mis van Bruckner is een uitstekend voorbeeld hiervan. Zijn muziek zoekt de grenzen van de vocale en dynamische mogelijkheden op en is een staalkaart van wat koormuziek vermag.” – Hans Leenders
 

Uitvoerenden
Zang – Studium Chorale
Dirigent – Hans Leenders
Organist – Marcel Verheggen

Concert
za 14 mei 2022, 20.00 uur

Locatie
Maastricht, Sint Servaas Basiliek,
Keizer Karelplein 3

Entree 
Vrije toegang