Menu

Studium Chorale

Studium Chorale is vanaf 2005 actief als professioneel kamerkoor. De producties worden geleid door artistiek leider Hans Leenders of door gespecialiseerde gastdirigenten. Het koor werd in 1972 opgericht en behoort tot de toonaangevende kamerkoren in Nederland.

De bezetting van Studium Chorale varieert van acht tot zestig zangers al naar gelang de eisen die het repertoire stelt. De zangers zijn afkomstig uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Het zeer brede repertoire omvat vijf eeuwen koorcultuur, van polyfonie uit de Renaissance tot de nieuwste opdrachtwerken. Het koor verzorgde wereldpremières van composities van Henry Delnooz, Jean Lambrechts, Ton de Leeuw, Jo van den Booren, Lowell Dijkstra, Jeanne Demessieux, Daan Manneke, Roderik de Man, Marijn Simons, Hans Leenders, Vic Nees, Andries van Rossem en Niels Rønsholdt.

Studium Chorale werkt geregeld samen met ensembles en orkesten zoals Ensemble 88, Florilegium Musicum, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, de Staatsphilharmonie Nürnberg en philharmonie zuidnederland, en met talrijke vocale en instrumentale solisten. Afgelopen jaren werd het ensemble geleid door de gastdirigenten Ed Spanjaard, Steffen Schreyer, Erik Van Nevel, Andrew Parrott, Paul Goodwin, Johannes Leertouwer, Marcus Bosch en Reinbert de Leeuw.

Het koor bracht cd’s uit met muziek Marcus Teller, Daan Manneke, Jan Welmers en Niels Rønsholdt. Concerten van Studium Chorale zijn regelmatig (live) te beluisteren via Radio 4 en L1. Het koor is cultuurplaninstelling van de Provincie Limburg.

KennethTanFotografie_Studium-Chorale_5 - kopie.jpg