Menu

Dirigent

Hans Leenders

Hans Leenders studeerde orgel, theorie der muziek en gregoriaans aan de conservatoria van Maastricht, Utrecht en Brussel.

Hij is artistiek leider van Studium Chorale en van vocaal ensemble Cantatrix, artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival en van het orgelfestival L’Europe et l’Orgue.

Tevens is hij hoofdvakdocent orgel en koordirectie aan het Conservatorium Maastricht, dirigent van het conservatoriumkoor en Basilicakoor Maastricht. Eerder was hij gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen.

foto hans lage resolutie.gif

Hans Leenders is cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht (Séverin 1652 en Müseler 1765) en titulair-organist van de Kopermolen te Vaals (Hilgers 1765).

Hij gaf gastdirecties bij o.m. Sloveens Philharmonisch koor, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria. Hij leidde orkestproducties met philharmonie zuidnederland, Orkest van Vlaanderen, Concerto d’Amsterdam, Florilegium Musicum en Ensemble ’88, gespecialiseerd in hedendaagse muziek.

Zijn liefde voor de hedendaagse muziek blijkt uit de vele premières, die hij gespeeld of gedirigeerd heeft. Als componist van met name vocale muziek profileert hij zich steeds meer. Zijn composities zijn o.m. uitgegeven bij Ascolta, Harmonia en De Haske.

www.hansleenders-organist.nl